Reducere Miere de rapiţă, 950g zoom
  • Miere de rapiţă, 950g
  • Miere de rapiţă, 950g
  • Miere de rapiţă, 950g
28.0 lei 24.0 lei
In Stoc
Producator: Miere de la tara
Cod produs: RA950FA14

Optiuni disponibile

-
+
Miere de rapita ambalata la borcan de sticla, avand o greutate neta de 950g.

Este de culoare galbena-deschisa, foarte dulce, are un gust si miros placut, cu o consistenta densa, dizolvandu-se greu in apa. Cristalizeaza la 10-12 zile de la extractie, chiar in faguri, luand o culoare albicioasa si usor galbuie. De aceea recoltarea trebuie facut rapid, la terminarea infloririi. Uleiul de rapita contine enzima Q3 necesara oaselor. Din acelasi motiv mierea de rapita poate fi folosita ca adjuvant in tratarea osteoporozei. Este o miere tartinabila, ce poate fi usor confundata cu serbetul.

Albinele apreciaza in mod deosebit aceasta planta si, in perioada de inflorire, culturile intinse de rapita sunt un adevarat rai pentru ele, de unde culeg mari cantitati de polen si nectar.

Trebuie stiut insa ca, datorita continutului mare de apa, cam 18% din compozitie, mierea de rapita se cristalizeaza foarte repede. Apicultorii trebuie sa fie atenti deoarece, daca n-o extrag la timp, mierea se poate cristaliza chiar in faguri si exista riscul de a o pierde.

Din aceasta cauza, mierea de rapita se gaseste in comert numai sub forma cristalizata, avand aspectul unei creme. Mierea care se cristalizeaza, mai putin cea de salcam, este, cu adevarat, miere naturala.

Mierea de rapita are o culoare stearsa, slaba, si un miros nu prea placut, miroase a varza. Gustul insa, este deosebit, mierea de rapita nefiind foarte dulce, precum cea poliflora sau de tei.

Daca rapita a fost semanata toamna, atunci mierea de albine se recolteaza in mai - iunie, cand planta este in plina floare.

Ca orice tip de miere, si cea de rapita are calitati terapeutice, fiind recomandata mai ales persoanelor care sufera de boli de rinichi. De asemenea, mierea de rapita se recomanda si in tratamentul osteoporozei. Consumul de miere de rapita - atentie, insa, aceasta se topeste foarte greu in apa - protejeaza ficatul, splina si pancreasul de diverse boli.

Zaharisirea este un fenomen normal la mierea de albine. In functie de planta de pe care a fost cules nectarul, mierea se va zaharisi mai devreme sau mai tarziu.

Cristalizarea sau zaharisirea mierii de albine este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza, care sunt principalii ei componenti. Ceea ce se produce in miere este doar rezultatul schimbarii proportiei intre cantitatea de fructoza si glucoza. Explicatia din punct de vedere chimic al acestui fenomen este ca glucoza este mai putin solubila in apa decat fructoza. Fenomenul se pare ca nu este pe deplin elucidat, insa odata cu trecerea timpului cantitatea de glucoza creste in defavoarea proportiei de fructoza, sub influenta temperaturii scazute, prin urmare incep sa se formeze mici cristale de glucoza.

! Recomandare: Nu pastrati mierea la lumina soarelui! Tineti recipientele bine inchise.
! Precautii: A nu se administra copiilor sub 1 an si persoanelor alergice la produsele apicole!

!!! Cumparati acum miere de salcam direct de la apicultor apasand butonul „Adauga in cos” de mai sus, trimitandu-ne un mesaj (sectiunea Contact) sau cu un apel la numarul de telefon: 03100.55.100;

Date Generale
Provenienta Romania
Ambalaj Borcan Sticla cu capac twist off
Greutate neta 950 grame
Conditii de pastrare Loc intunecat la o temperatura de 10-20 grade
Continut la 100g
Carbohidrati ~38% - fructoza ~31% - glucoza ~7% - maltoza ~2% - sucroza
Vitamine B2, B3, B5, B6, B9, D, PP
Proteine ~0,30%
Aciditate Cuprinsa intre 3,2 si 4,5

Spune-ti opinia

Notă: Codul HTML este citit ca si text!
    Rau            Bun