Echipa si proiectul "Miere de la tara" - scurt istoric:

2009Noi, cei tineri, preluam intreaga activitate de crestere si ingrijire a familiilor de albine in cadrul stupinei formata si dezvoltata de bunicul nostru ("Tae") .
2010Daca pana acum intreaga productie era livrata marilor procesatori in scopul exportului, din 2010 am inceput sa ne comercializam singuri produsele catre consumatorii romani.
2011Ia nastere brand-ul "Miere de la tara"; In aceeasi perioada ne formam si dezvoltam ca si echipa de lucru, fiind impartite responsabilitati si obiective bine definite.
2012Se infiinteaza societatea comerciala Honey Map (s.r.l.-d.), moment la care intreaga activitate de ambalare si comercializare este preluata de aceasta. In continuare, productia si managmentul stupinei ramanand, din punct de vedere fiscal si asociativ, in baza aceleiasi "persoana fizice autorizate" cu care am si inceput in 2010.
2013Avand statutul de "s.r.l.-d." (debutant) incercam accesarea fondurilor dedicate tinerilor intreprinzatori fara succes total din pacate, birocratia si coruptia din sistemul bancar exercitandu-si dreptul de veto aferent.
2014

- Avand in spate experienta esecului privind fondurile nerambursabile/garantate, in 2014 demaram investitiile din fonduri proprii, luand in acelasi timp decizia de a ne axa in continuare pe comercializarea de miere de albine neprocesata. Mai exact, in procesul de productie, depozitare, ambalare si livrare nu folosim utilaje industriale de incalzire, lichefiere, decristalizare si omogenizare a mierii de albine. Intregul proces se rezuma la productie naturala (fara glucoza industriala, lipsa antibioticelor in tratamentul albinelor), ambalarea la borcane (de sticla) si galeti (din plastic alimentar) folosind doar recipiente din inox si traditionala canea; nici filtrarea mierii nu este facuta excesiv.

- In acelasi an, finalizam si autorizam (la Directia Sanitar-Veterinara) punctul de lucru din judetul Vrancea, comuna Gugesti. In aceasta locatie este focusata intreaga activitate de ambalare, stupina principala ramanand localizata in judetul Valcea com. Roesti.

2015

- In urma solicitarilor repetate din partea clientilor, ne largim gama de produse, aducand in fata clientiilor si alte produse apicole precum: polen uscat, propolis sau laptisor de matca;

- In conditiile in care ne bazam foarte mult pe recomandarile acordate de clientii nostri, "Miere de la tara" trece si granita, livrand primele produse catre consumatori casnici, in regim retail, in tari precum Germania, Spania si Franta.

- Odata cu primele livrari pe teritoriul U.E. am primit si solicitari pentru colaborari/parteneriate de lunga durata pentru exportul produselor apicole, atat in regim de marca proprie cat si en-gros. Pentru a putea sustine, onora si dezvolta aceste colaborari, am pus la punct un sistem de parteneriate dintre noi si apicultorii romani cu scopul de a asigura cantitatile necesare pentru livrare. Mai multe detalii despre aceste parteneriate puteti gasi aici.http://www.mieredelatara.ro/image/catalog/site/tae.jpg

In memoriam...

Nu pastrez de la bunicu,

Nici teascul, nici alambicul

Palinca de cucuruz 

S-a fabric anume

Nu mi-a lasat mestesug.

Dragoste pentru albine,

Mi-a lasat batranul zestre

Imi aparea atunci ca o mica cetate

Din nuiele, maiestrit legate

Cosnita casa de bine

Pentru harnicele albine.

Si a ramas pentru mine

O taina de inceput.

Si-n casa-launtru, cu deamanuntul


Fiecare nuia parea stropita cu aroma de stea.

Cu aroma de miere de mai si sanziene

Pentru alte roiuri tinere in casa sa cheme.

Bunicu-mi lasa sfat si mostenire aleasa:

O chemare spre asemenea casa.

Si indemnul sa intre-n stupina.

Si astfel belsugul la ai mei sa vina.

Dulceata livezii si a poienii

O am azi peste decenii.

Nectar, faguri, propolis, izvor sanatatii

Sunt stranse comori in adancul cetatii.

Cand privesti stupi cu faguri incarcati

Gandesti ca toti de „Tae” nis- lasati.