Prajitura de post cu miere

Prajitura de post cu miere

Numarul de portii: 4 portii
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gatire: 35 minute
Gata in: 55 minute
Dificultate: Usor

Ingrediente:
- 1 cana miez de nuca maruntit
- 1 cana de zahar
- 2 cesti faina
- 1 /2 cana ulei
- 1 1 / 2 lingurite praf de copt
- 1 / 2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 / 2 lingurita de sare
- 1 / 2 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
Glazura:
- 3 / 4 cana apa
- 2 lamai mari
- 2 / 3 ceasca zahar
- 1 / 3 ceasca miere

Preparare:

Etapa 1: Se amesteca toate ingredientele, cu mixerul pana sa face crema si se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Etapa 2: Se da la cuptor 30-35 minute sau pana cand scobitoarea introdusa in centru iese curata.
Etapa 3: Lamaile se storc se suc iar coaja se curata. Intr-o cratita se combina zaharul, mierea, coaja de lamaie si apa, se fierbe pe foc mare, amestecand constant.
Etapa 4: Se ia cratita de pe foc si se amesteca cu sucul de lamaie. Atunci cand prajitura este gata, se inteapa pe deasupra cu o scobitoare si se toarna siropul cald peste tort.

by admin