Nosemoza - pericol permanent
Nosemoza - pericol permanent~ Extras din revista apicola "Lumea apicola" - editia aprilie-iunie - 2009 ~~ Dr. Gheorghe Dobre ~Nosemoza este una dintre cele mai raspadite şi mai periculoase boli, produsă de mai multe specii de sporozoare din genul Nosema. Cele două specii: Nosemă apis şi Nosemă ceranae (cu prezenţa confirmată şi în România) s-au întâlnit şi s-au răspândit în toată lumea, iar acum a..
comentarii la acest articol - vezi comentarii
Atentie la Varrooza! (1982)
Atentie la Varrooza! I. Krafft~ Extras din "Revista lunara de stiinta si practicaapicola - APICULTURA" - editia martie – 1982 ~Cu 4-5 ani in urma, zambind cand auzeam de aceasta foarte periculoasa boala a albinei care este varrooza. Aceasta neatentie m-a costat timp pierdut, bani cheltuiti si in final familii de albine distruse. Pe aceasta cale doresc sa informez pe cei interesati, care inca nu cr..
comentarii la acest articol - vezi comentarii
Bolile virotice la albine
BOLILE VIROTICE Virozele sunt boli infecto-contagioase produse de virusuri care afecteaza atat regnul animal cat s iregnul vegetal. Cele mai raspandite boli virotice sunt puietul in sac si boala neagra Puietul in sac Este o boala infecto-contagioasa, mai putin raspandita, in care larvele iau dupa moarte un aspect caracteristic al unui sac plin cu lichid. Agentul patogen – un virus filtrabil – ..
comentarii la acest articol - vezi comentarii
Loca Americana si Europeana
Loca americana Este o boala infecto-contagioasa care ataca in exclusivitate puietul capacit al albinelor. Datorita pagubelor mari pe care le produce este considerata cea mai grava boala a albinelor. Este prezenta in toate tarile crescatoare de albine, find cunoscuta sub denumirea de: loca maligna, loca vascoasa sau puiet putred.Agentul patogen este Bacillus Larvae. In stare vegetativa bacilul este..
comentarii la acest articol - vezi comentarii
Showing 1 to 4 of 4 (1 Pages)