Prajitura kinder pingui

Postat de admin 12.09.2019 0 Comentarii IN BUCATARIE,

Prajitura kinder pingui

Tipul retetei: Desert
Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 3 ore
Timpul de gatire: 60 minute
Gata in: 4 ore
Dificultate: Usor

Ingrediente: 10 oua, 200gr zahar, vanilie, 5 lg faina, 5 lg gris, 5 lg cacao, 5 lg miere, 1 1/2 praf copt, 50 ml lapte, 270 ml ulei (tava recomandata 30/40)…

Crema: 500ml frisca lichida hulala, 100 ml lapte, 1 cutie lapte condensat, 1 plic gelatina, 1 lg es rom, 2 lg miere, 1 z. vanilat;

Glazura 1 1 ciocolata neagra, 70 gr unt, 2 lg lapte, 2 lg ulei;

Glazura de final: 2 ciocolate neagre, 120 gr unt, 1 es rom, sau 1 lg coniac, 3 lg ulei, 2 lg lapte, 2 lg zahar pudra;

Preparare:

Etapa 1: Se separa ouale, galbenusurile batandu-se cu zaharul, pana se topeste.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , vanilia si 3 pic de lamaie pentru reusita.
Se adauga la galbenusuri, faina, grisul,mierea, praful de copt, cacaoa, adaugandu-se uleiul si laptele treptat.

Etapa 2: La compozitie se adauga si albusurile spuma, amestecand de sus in jos, usor, pentru a nu se lasa albusurile.
Se pregateste tava si se toarna 1/2 din compozitie, care se coace la foc potrivit, la fel procedandu-se si cu cealalta 1/2 de compozitie, la final rezultand 2 foi.

Etapa 3: Se lasa la racit.
Ne apucam sa pregatim crema:
as vrea prima data sa va spun , ca frisca se tine la rece inainte de a lucra cu ea.
intr-un bol, puneti frisca rece, apoi laptele, es de rom si bateti la mixer pana se intareste bine

Etapa 4: adaugati apoi cutia de lapte condensat, vanilie, si miere

Etapa 5: la final puneti la hidratat gelatina, apoi topiti o pe aburi, si adaugati peste crema

Etapa 6: amestecati bine si dati crema la rece
Preparam prima glazura:
puneti intr un vas ciocolata facuta bucatele,untul ,laptele si uleiul
topiti pe aburi pana se lichefiaza, lasati un pic la racit
intre timp, puneti peste prima foaie de blat, 1/2 din crema, turnati din glazura care intre timp s a racit si ingrosat un pic

Etapa 7:
- dati la frigider pana se intareste glazura
- apoi cu grija , puneti si cealalta 1/2 de crema, niveland fff. bine!
- asezati si cea de a doua foaie de blat

Glazura de final:
- se pun toate ingredientele pe bain marie la topit
- apoi se lasa la temperatura camerei pentru a se ingrosa un pic, nu f. mult!
- se toarna incet pe toata suprafata, fara a nivela, incepand din mijloc si continuand pina la terminare
- dati la rece pentru intarirea glazurii apoi taiati cu cutitul inmiuat in apa fierbinte!

 

Lasa un comentariu

checked style="margin:0px;">

checked style="margin:0px">