Prajitura cu mere si glazura de miere

Postat de admin 12.09.2019 0 Comentarii IN BUCATARIE,

Tipul retetei: Desert
Numarul de portii: 8 portii
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gatire: 40 minute
Gata in: 1 ora
Dificultate: Usor

Ingrediente: 1 kg. mere, 175 gr.unt, 4 oua, 100 gr. zahar, 400 gr. faina, cca 100 ml lapte, 4 linguri mierefluida, 2 linguri zahar, 1/2 lingurita scortisoara, sucul de la o lamaie, 2 lingurite praf de copt;

Preparare:

Etapa 1: Se decojesc merele, se curata de cotoare si se taie felii. Se stropesc imediat cu suc de lamaie.Se incinge cuptorul la 180 grade.

Se bate untul la temperatura camerei cu mixerul. Se inglobeaza pe rand ouale si zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, alternandu-se cu laptele.

Etapa 2: Aluatul obtinut se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se repartizeaza deasupra feliile de mere.Se incalzeste usor mierea si se ung merele cu pensula.

Etapa 3: .Prajitura se coace 40-45 min.O scoatem din cuptor si o lasam la racit, dupa care o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie amestecat cu scortisoara.

Lasa un comentariu

checked style="margin:0px;">

checked style="margin:0px">