Prajitura albinita

Postat de admin 12.09.2019 0 Comentarii IN BUCATARIE,

Prajitura albinita

Tipul retetei: Desert
Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 60 minute
Timpul de gatire: 30 minute
Gata in: 1 h, 30 m
Dificultate: Dificil

Ingrediente:
Foi: 1 ou, 1 cana de zahar, 3 lg miere, 3 lg ulei, 1 lg unt, 5 lg lapte, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lamaie,, sare, faina cat cuprinde.
Crema: 2 pachete de unt, 1/2 l lapte, 5 lg faina, 200 gr zahar, 2 vanilii, 1 borcan dulceata acrisoara (prune) zahar pudra

Preparare:

Crema: Amestecam faina cu zaharul, laptele il punem pe foc, cand este pe punctul de a fierbe, turnam in fir subtire peste faina si zahar si amestecam in continuu… punem cratita pe foc si lasam pana ce se ingroasa, punem o folie deasupra sa nu faca pojghita, lasam la racit… mixam untul cu vanilia apoi adaugam rand pe rand crema de lapte, lasam deoparte…

Foi: Amestecam oul cu zaharul si praful de sare pe abur, adaugam mierea, coaja de lamaie, uleiul, untul si laptele, amestecam pana ce se ingroasa apoi adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, amestacam luam de pe abur si adaugam faina…se rastoarna pe masa de lucru si se pune atata faina ca sa fie un aluat bun de lucrat… se fac 4 foi pe care eu le-am intins direct pe hartia de copt, este mult mai usor si se coc pana ce devin putim maronii la culoare… se pune o foaie , jumatate de crema , foaie, dulceata de prune, foaie , crema si foaie… deasupra pudram cu zahar si lasam pana a 2-a zi cand vor fi moi foile, sa se poata portiona…

Lasa un comentariu

checked style="margin:0px;">

checked style="margin:0px">