S-a importat miere falsa din Bulgaria (ANSVSA)

Postat de admin 12.09.2019 0 Comentarii GENERAL,

Presedintele ANSVSA Vladimir Manastireanu a declarat ca a discutat cu omologii bulgari cu privire la semnarea unui protocol referitor la importurile de miere de albine din Bulgaria, dupa ce s-a descoperit miere falsificata cu zahar sau cu alte produse care pot sa inlocuiasca aparent mierea.

„Am mai discutat si despre comertul cu miere de albine, pentru ca in perioada de vara sunt foarte multi bulgari care vand miere de albine in Romania. Vrem sa avem un protocol si aici, astfel incat sa avem evidenta producatorilor bulgari autorizati care vin spre Romania si sa evitam eventualele probleme in comertul cu miere de albine, pentru ca s-a mai descoperit miere falsificata cu zahar sau cu alte produse care pot sa inlocuiasca mierea”, a declarat presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, citat de Agerpres.

Declaratia a venit dupa ce o delegatie a ANSVSA, condusa de presedintele institutiei Vladimir Manastireanu, s-a intalnit, joia trecuta la Ruse, in Bulgaria cu o delegatie a Agentiei pentru Siguranta Alimentelor din Bulgaria, condusa de catre directorul executiv adjunct, Radoslav Karabadzhakov. In cadrul intalnirii s-a discutat, in principal, despre conjugarea eforturilor si cooperarea in vederea reluarii exporturilor de porci vii in spatiul comunitar, dar si despre controlul circulatiei animalelor, siguranta alimentelor, controlul transporturilor de legume si fructe provenite din tari terte, in special a celor din Turcia, comertul cu miere de albine sau sectorul laptelui si al produselor din lapte.

sursa: www.stiriagricole.ro

Lasa un comentariu

checked style="margin:0px;">

checked style="margin:0px">