Prajitura dobos

Postat de admin 12.09.2019 0 Comentarii IN BUCATARIE,

Prajitura dobos

Tipul retetei: Desert
Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 45 minute
Timpul de gatire: 30 minute
Gata in: 1 h, 15 m
Dificultate: Usor

Ingrediente:

Pentru foi: 500 g faina, 100 g zahar, 100 g margarina sau unt, 1 ou, 2 linguri miere de albine, 1 lingurita amoniac, 1 pahar lapte;

Crema: 3 budinci de ciocolata, 0,750 ml lapte, 6-8 linguri zahar, 200 g Finetti, 200g unt;

Decor: 1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker;

Preparare:

Etapa 1: Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti. Se intinde cate o foaie si se coc pe dosul tavii.

Etapa 2: Crema se pregateste astfel:
Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul (la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!).

Etapa 3: Cu aceasta compozitie umplem foile.
Foaia de deasupra o decoram cu Glazura cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.

Lasa un comentariu

checked style="margin:0px;">

checked style="margin:0px">